12 de febr. 2015

Un exemple de rotació de conreus per la tardor-hivern



A la natura la diversitat de plantes i éssers vius assegura la fertilitat del sòl. En canvi, en un hort productiu sovint es redueix el nombre d'espècies cultivant poca varietat d'exemplars, arribant  fins hi tot, a cultivar una sola espècie com en el cas dels monocultius.

En aquests cassos el conreu d'una sola planta any rera any, sobre el mateix terreny, en provoca el seu desgast fins arribar-lo a esgotar i provoca el desequilibri ecològic. Cadascuna de les plantes absorveixen de la terra  alguns tipus de minerals i a la vegada, mentre aquestes es van desenvolupant, poden segregar algunes substàncies que poden ser molt tòxiques per la terra on es conreen o bé pels exemplars de la seva mateixa espècie.

A més el monocultiu fa que hi proliferin els paràssits i les malalties que acaben per convertir-se en plagues devastadores. En agricultura ecològica l'associació de conreus és una tècnica que manté l'equilibri del sòl i a més redueix la majoria d'inconvenients de plagues i malalties esmentades. La rotació consisteix en alternar en la mateixa zona de l'hort plantes diferents que s'ha demostrar experimentalment que "funcionen" i aporten l'equilibri al conreu.
a la foto hi teniu  un exemple per conrear a la tardor i l'hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)