23 de set. 2015

Una reina de la tardor: la carbassa



Sembla mentida que d'una senzilla pipa en surti una planta tan extensa com la carbassera i que dóni una producció de fruits tan gran!

La carbassa és una planta anual, herbàcia, més o menys enfiladissa...botànicament parlant pertany la família de les curcubitàcees de les que se'n distingeixen tres espècies:

La Curcubita maxima la carbassa pròpiament coneguda, Curcubita moschata, la de cabell d'àngel (mmmmmm) i la Curcubita pepo o carbassó, famós a l'estiu i que sembla que creixi a moments! Entre les tres la forma dels seus fruit i les pepites en són molt diferents. Les  dues primeres tenen circells i de les tres en podem menjar les flors.

De la Curcubita maxima hem de dir que fa un fruit allargassat amb alguns solcs més o menys profunds. La seva carn és de color blanquinós  o rosadet segons la varieat. En canvi la  carbassa de cabell d'angel és arrodonida i té la pell llisa de color verd jaspiat. La seva carn forma brins i és d'un color groguenc pàlid.


Són un aliment antioxidant i per tant ajuden a la neutralització dels radicals lliures. Aporta vitamines del grup B, vitamina A i C i minerals com el magnesi, el fósfor, ferro, coure, zenc, i àcid fòlic. Ajuda a "cremar greix" i a prevenir el restrenyiment.

Es pot menjar de moltes maneres: al forn, en sopes i cremes, amb d'altres verdures, se'n fa melmelada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)