19 de gen. 2016

Carnaval reciclando materiales





Queda muuuuuy poquito para la celebración del Carnaval 2016.

Desde Fundación Sigea os animamos a crear vuestros disfraces reciclando el máximo de materiales posibles: retales de telas, lanas de colores, cartones y restos de espumas, brics y envases de plástico.... un montón de objetos que podréis transformar con ayuda de unas buenas tijeras y cinta adhesiva o pegamento.

El cartón y las bolsas de plástico son bastante fáciles de cortar.  Se pueden convertir en originales y vistosos disfraces. Un poquito de pintura y brillo les dará mucha vistosidad el día de la rua!.


Primero de todo hay que pensar el disfraz y a continuación hay que hacer una búsqueda y recolección de materiales.


Podemos pedir a los más peques de la casa que dibujen la idea y pedir ayuda a amigos  y vecinos en caso de necesitar algún material en concreto en gran cantidad.

El objetivo siempre debe ser seguir con las 3R Reducir la generación de más residuos, Reutilizar y Reciclar  o mejor dicho, llevar a reciclar, usando los contenedores y deixallerías que tenemos en nuestras ciudades.
Se trata de crear gastando lo mínimo y reciclando al máximo!








12 de gen. 2016

Malbaratament alimentari, un altre dels excessos de la humanitat



El malbaratament alimentari és el menjar que perdem o llencem durant tota la cadena
alimentària destinada al consum humà.

També es considera malbaratament aquell menjar que s’ha produït per alimentar la població
i que s’acaba aprofitant per a altres usos, com ara l’alimentació del bestiar.


Les causes són molt diverses però en destaquen l'excès de producció, el malbaratament que s’esdevé en la gran distribució a l’engròs, en la indústria de transformació dels aliments o en les explotacions agropecuàries, els supermercats, comerços, restaurants, les famílies... una llista molt àmplia. 

Segons un estudi de la FAo de 2011 Global food losses and food waste, cada any es perden o malbaraten 1.300 tones de menjar. 

El pitjor de tot és que no tota la Humanitat té la mateixa facilitat per accedir als aliments i que a més bona part d'aquesta passa gana. 

Una dada que "esgarrifa" dons és  un terç del que es produeix a tot el món. Això té conseqüències  tant a nivell social com ambiental. 

Cada vegada que llencem menjar, també estem llençant tot el que hi ha vinculat a aquell aliment com són els recursos que s'han destinat a la seva producció com el sòl, l'aigua, energia . També estem contribuint a l'increment d’emissions de CO2 a l’atmosfera. A més quantitat d'aliment llençat major és aquest impacte i com més lluny es produieix aquest aliment més emissions de CO2 estem contribuint a deixar en aquest planeta.

El nostre comportament com a consumidors pot ajudar moltíssim. Una norma moral a seguir és la de comprar només el que necessitem sobretot :el menjar no es llença!

Des d'aquest punt de partida s'ens acudeixen consells per no malbaratar com endreçar bé la nevera, planificar els menús i la compra, comprar  productes locals a botigues del poble o ciutat, guardar i conservar bé els aliments, i descobrir la cuina d'aprofitament que ens ofereix una ampla varietat de receptes senzilles i boníssimes.


Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)